~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 31 octombrie 2014

PRIVESTE DIN NOU SI GANDESTE-TE






















"Nu va ingrijorati  de viata voastra,ce veti manca sau ce veti bea ;nici de trupul vostru ,cu ce va veti
imbraca.Oare nu este viata mai mult decat hrana si trupul mai mult decat imbracamintea ."(Matei 6:25)

Trebuie repetat mereu avertismentul ca grijile acestei lumi,inselaciunea bogatiilor si poftele dupa aceste lucruri ,odata intrate in viata noastra ,vor inabusi tot ce pune Dumnezeu.

Nu scapam niciodata de valurile  repetate ale acestei navaliri .Daca atacul nu vine pe linia hainelor si a mancarii ,va veni pe cea a banilor sau a lipsei de bani a prietenilor sau a lipsei de prieteni sau a circumstantelor dificile.

Aceste lucruri navalesc instent si continuu asupra noastra si,daca nu lasam ca Duhul Sfant sa ridice o bariera impotriva lor,vor veni peste noi potop.

"Nu va ingrijorati de viata voastra." "ingrijiti -va numai de un singur lucru"-ne spune Domnul nostru - relatia voastra cu Mine."Judecata noastra  striga spunand : "Este absurd ,trebuie sa ma gandesc din ce voi trai ,trebuie sa ma gandesc ce voi manca si ce voi bea ".Domnul Isus spune ca nu trebuie

Fereste-te sa-ti permit gandul ca aceste lucruri au fost spuse de Cineva care nu intelege situatia in care suntem .

Domnul Isus Cristos ne cunoaste situatia mai bine decat noi si El spune ca nu trebuie sa ne gandim la aceste lucruri in asa masura ,incat sa facem din ele singura preocupare a vietii noastre .Oricand trebuie sa faci o alegere ,ai grija sa pui pe primul loc relatia ta cu Dumnezeu.

"Ajunge zilei necazul Ei." Cate necazuri au inceput sa te amenite astazi ? Cum te vei descurca luna viitoare -vara asta ? " Nu va ingrijorati de nimic ",ne spune Domnul Isus .Priveste din nou si gandeste-te. Fixeaza-ti in minte acel " "cu mult mai mult "al Tatalui ceresc.~Oswald Chambers~

luni, 27 octombrie 2014

CARE ESTE SECRETUL CURAJULUI?
















"Eu Insumi ,cand am venit in mijlocul vostru,am fost slab,fricos si plin cutremur.(1Corinteni 2:3)

Editorul revistei "Parade ",Walter Anderson ,a scris o carte intitulata :"Curajul este un cuvant cu doua litere ".Mesajul cartii este clar si simplu .Curajul real inseamna sa spui "da"vietii in loc sa te dai inapoi atunci cand ai greutati.

El spune ca a avea curaj inseamna a actiona cu frica si nu fara frica.Mai mult de atat ,intr-un interviu recent luat la "Grand Rapids Press",el a spus: "Despre toti oamenii de succes despre care am scris in cartea mea,pot sa spun ca ei nu numai ca au invatat cum sa faca fata ingrijorarilor sau sa traiasca in ele ,ci au invatat sa traiasca mai bine din cauza ingrijorararilor".

Apoi a descris o personalitate a vietii publice care,credea el ,a aratat mare curaj si caracter puternic ,tocmai pentru ca a spus " da"vietii dupa ce a fost umilit si terfelit inainte intregii tari.

Dupa descrierea lui Andrerson ,apostolul Pavel a fost un om de un real curaj .In 1.Corinteni 2,el singur admite ca a trait cu teama ,si nu fara ea (v.3)El a spus ca a fost " plin de cutremur" in timp ce ducea mesajul lui Cristos la oamenii impotrivitori.

Cu toate acestea ,Pavel ne spune ca a invatat sa traiasca mai bine din cauza acestei frici.In timp ce isi recunoaste propiile neputinte si neajunsuri ,ele i-au dat motivele si ocazia de a depinde de puterea Duhului lui Dumnezeu(4)

Doamne ,Tu doresti un astfel de curaj pentru copiii Tai .Ajuta-ne sa-Ti spunem "da" ,in pofida temerilor noastre si a cutremurului care ne cuprinde .Ajuta-ne ca insalbiciunile noastre sa experimentam puterea Ta.~M.R.D.ll~

"Cand esti plin de frica si cutremur /  Si sufletul iti este ingrijorat ,/ Adu-ti aaminte ,curajul vine
 Cand frica in rugi tu ai trasformat."` ~D.J.D.~

Curajul nu e absenta fricii,ci victoria impotriva ei.




miercuri, 15 octombrie 2014

DUMNEZEU ITI VA DA IZBANDA.























"Binecuvantat sa fie Dumnezeu Tatal Domnului nostru Isus Hristos,Parintele indurarilor si Dumnezeul orcarei mangaieri,care ne mangaie in toate necazurile noastre ..."

Dumnezeu te poate conduce prin situatii din care crezi ca nu vei supravietuii sau in care ai impresiea ca vei ramane blocat pentru totdeauna .El iti poate aduce alinare in cele mai dure situatii si iti da pacea in mijlocul unei traume .

Dar inainte ca viata ta sa se sfarseasca ,tu vei trai ,vei iubi si vei expermenta pierderea.Pierderea anumitor lucruri te va ajuta sa apreciezi ceea ce ai deja .Gustul esecului este cel ce face ca succesul sa fie dulce.

Vei trai in fiecare zi nestiind ce aduce ziua de maine,dar vei fi increzator ca Dumnezeu are un plan pentru ziua de maine .Nu esti in mainile sefului tau sau a bancherului sau a partenerului de viata sau a nici unei persoane

.Si nici ei nu sunt in mainele noastre pentru ai manipula sau controla ,Nu ,ziua de maine se afla in mainele lui Dumnezeu.

Doar pentru ca nu recunosti drumul pe care te afli nu inseamna ca Dumnezeu nu te calauzeste .El promite :" Ii voi povatui pe carari nestiute de ei ;voi preface intunericul in lumina ,inaintea lor ,si locurile strambe in locuri netede:iata ce voi face ,si nu-i voi parasi."(Isaia 42:16)

Asa dar cunoastel pe Dumnezeu ;vei avea nevoie de El.El va fi alaturi de tine El va fi langa tine cand oricine altcineva sau altceva te-a desamagit .El va fi cu tine in locuri intunecoase ."seara vine plansul ,iar dimineata veselia ."(Psalmul 30:5)Oricat de lunga va fi noaptea ,dimineata vine intotdeauna si odata cu ea bucuria Lui.

Cand privesti in urma ,vei realiza ca harul Sau te-a pazit , ti-a purtat de grija,te-a protejat ,te-a alinat te-a mangaiat si ti-a dat izbanda .Vremurile si anotimpurile se schimba ,dar nu si Dumnezeu.El este intotdeauna"Dumnezeul orcarei mangaieri". ~Bob GASS~


vineri, 10 octombrie 2014

"DUMNEZEUL ORICARUI HAR"






















"Dumnezeul oricarui har ,care v-a chemat la gloria Lui eterna,in Hristos Isus.(1Petru 5:10)

Dumnezeu S-a revelat pe Sine ca Dumnezeul orcarui har,insa cat de dificil este sa crezi ca este asa:Dumnezeul orcarui har!

Sentimentele noastre naturale sunt exprimate in parabola din Evanghelia dupa Luca ,capitolul 19:21)
"Ma temeam de tine, fiindca esti un om aspru ."In mod natural ,fiecare dintre noi cuibareste o lipsa de intelegere a harului lui Dumnezeu.

Exista uneori gandul ca harul implica trecerea cu vedere a pacatului de catre Dumnezeu,insa nu este asa .Pacatul este un lucru atat de rau inaintea lui Dumnezeu,incat El nu-l poate tolera nicidecum;numai harul  fara plata poate rezolva nevoia pacatosului.

Daca ar fi stat in puterea pacatosului sa-si indreptte caile si sa se indrepte pe sine ,nu ar mai fi fost nevoie de har!

In momentul in care inteleg ca sunt un pacatos si ca Domnul a venit la mine tocmai pentru ca El cunostea deplin intinderea si uriciunea a pacatului meu ,atunci inteleg ce este harul.Atunci inteleg ca harul lui Dumnezeu este mai mare decat pacatul meu.

Este bine sa realizez ca Domnul care Si-a dat viata pentru mine este acelas Domn cu care am de-a face zi de zi.Toate lucrarile pe care El le desfasoara pentru mine sunt pe principiul harului.

Ce lucru pretios si incurajator este sa cunosc ca ,in timpul de acum ,Domnul Isus Isi manifesta fata de mine dragostea pe care Si-a exercitat-o atunci cand a murit pe cruce pentu mine.

Presupuneti,de exemplu ,ca  eu am un teperament care este dificil de tinut in frau .Daca vin cu aceasta problema la Domnul Isus ,atunci El imi ofera har pentru rezolvarea ei.Eforturile mele nu vor fi niciodata suficiente.

Puterea reala este rezultatul harului Domnului.Daca venim in prezenta Lui,vom recunoaste exact ceea ce suntem ,vom descoperim ca El nu ne va arata altceva decat har.Avem dreptul sa uitam de noi insine si de pacatul nostru ,insa nu avem dreptul sa uitam de Domnul Isus.~J.N.Darby~

sâmbătă, 4 octombrie 2014

LUCREAZA IN NUMELE DOMNULUI ISUS





















"Si orice faceti,cu cuvantul sau cu fapta ,sa faceti totul in Numele Domnului Isus(Coloseni 3:17)

John Ortberg scrie;"Cu totii  muncim. Cu totii ar trebui sa dam valoare muncii -asta inseamna sa lucrezi.Dar cum ar fi pentru tine sa lucrezi in Numele Domnului Isus?

Ei bine,mai intai ,munca ar fi ceva ce faci impreuna cu El .Nu ai fost creat sa lucrezi singur.Asa ca maine ,la inceputul zilei de munca ,cand te asezi la birou ,la computer sau acasa,stai o clipa si invita-L pe Domnul Isus sa fie partener cu tine.

Spune-I : "Astazi nu voi lucra singur " .In orice moment pe parcusul zilei cand te confrunti cu o problema dificila ,roaga-L sa te ajute ,Cand trebuie sa iei o hotarare grea ,cere-I intelepciune -asculta si fii deschis.

Cand simti ca te lasa puterile ,cere-I sa-ti innoiasca puterea .Cand iti dai seama ca ai o atitudine negativa ,roaga-L sa-ti redirectioneze inima.Pune un simbol pe birou sau pe perete ca sa-l poti vedea si sa-ti aduci aminte ca tu si cu Domnul Isus sunteti parteneri la locul de munca.

Dupa cateva ore de munca ,ia o pauza de doua -trei minute .Multumestei pentru ajutor.Da-I Lui ingrijorarile tale .Cere-I energie .Fiecare moment este o oportunitate de a fi cu Domnul Isus.

Cand uiti -si o vei face ,daca o dai in bara -si asa va fi, tine minte aceasta regula foarte importanta : nu sa sfarsit totul.

Fiecare clipa iti ofera o noua sansa .Dumnezeu ti le trimete mereu,Asta inseamna bunatate.Fiecare clipa de la locul de munca este o noua ocazie de a fi cu El."~Bob GASS~


miercuri, 1 octombrie 2014

"INVATA PE COPIL CALEA..."





















"Invata pe copil cale pe care trebuie s-o urmeze ,si cand va imbatrni, nu se v-a abate de la ea .(Proverbe 22:6)

Adultii sunt plini de notiunile lor si foarte satisfacuti cu ei insasi.Cu copiii insa nu este asa;gandurile si opiniile lor nu au fost inca formate ;ei sunt vase goale si este privilegiul nostru binecuvantat sa le umplem .

 In Ioan 2,Domnul Isus le-a spus slujitorilor sa umple vasele cu apa. Au ascultat in totul ;ei au facut aceasta cu toata inima, pentru  ca le-au umplut pana la gura! 

Lucrarea ta este sa umpli copiii cu apa Cuvantului lui Dumnezeu ,care este adevarul evangheliei ,pe care Domnul Isus o poate schimba in vinul salvarii.

Daca noi nu ii umplem pe copii,altcineva ii va umple.Satan cauta vase goale ca sa le umple cu otrava necredinciosiei si cu senzualitatea care poate omori si distruge .Trebuie sa ne facem bine lucrarea si sa umplem pe copii cu apa Cuvantului .

Dar aceasta nu o poti face decat daca tu insuti esti umplut .Daca citesti liteatura fara valoare ,nu trebuie sa te miri daca copiii tai tind spre nebunie.Sunt unii care vor sa faca o lucrare cu copiii ,dar care au propiile suflete pline de gunoi.

Citeste tot ce te-ar putea ajuta in lucrarea ta ,insa hraneste-te cu Cuvantul sfant ; Biblia sa fie cartea ta aleasa!Si nu uita ,trebuie sa ramai mereu in contact personal cu Domnul!

Sa fim ca acei slujitori care au umplut acele vase pana sus si le-au adus la Domnul Isus .Ei nu puteau schimba apa in vin si nici tu nu o poti face.

Tu trebuie sa faci ce au facut si ei : sa ii aduci la Domnul Isus -si aceasta necesita o rugaciune febinte .Nu poti avea succes daca nu ramai in depedenta si rugaciune inaintea Stapanului tau.~J.T.Mawson~