~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 30 martie 2014

SA PRIVIM TINTA LA HRISTOS

"Pentru ca la aceasta ati fost chemati ;pentru ca si Hristos a suferit pentru voi ,lasandu-va un model ,ca sa calcati pe urmele Lui:El,care n-a facut pacat ,nici nu s-a gasit viclenie in gura Lui; care, fiind insultat ,nu raspundea cu insulta; suferind,nu amenita ,ci Se incredinta pe Sine Celui care judeca drept.(1Petru2:21-23)

Pentru a vedea caracteristicile sau trasaturile morale ale vietii noi pe care o avem ,trebuie sa patrundem misterul pretios al vietii lui Hristos ca Om,pe acest pamant.Trebuie sa urmarim caile Sale si sa luam seama la felul si la duhul in care El a trecut prin toate circumstantele vietii Sale de pe pamant.

El a fost un copil supus parintilor Sai ;a crescut in intelepciune si in statura facand tot ce era placut inaintea lui Dumnezeu si a oamenilor.El era Robul lui Dumnezeu -in toate lucrurile credincios,smerit si ascultator ,supus si dependent ,cautand interesele lui Dumnezeu.

El era un prieten placut ,iubitor ,si plin de compasiune ,intotdeauna gata sa consoleze in necazuri ,sa hraneasca pe cei flamanzi sau sa vindece pe cei bonlavi .Aceasta este pe scurt gloria Sa morala.

Dar cine poate fi la fel ca El?Raspunsul este aceasta :Sa privim tinta la Hristos ,Modelul nostru ,pe urmele Caruia trebuie sa umblam !

Trasaturile vietii noastre trebuie sa fie chiar acelea care au stralucit in viata Sa pe pamant .Este un adevar solemn ca, in ce ne priveste in ochii lui Dumnezeu nimic nu are valoare in afara vietii lui Hristos din noi .Tot ceea ce nu reprezinta rodul direct al acestei vieti este este lipsit de orice valoare inaintea lui Dumnezeu.

Dar chiar si cea mai slaba expresie a aestei vieti este o mireasma placuta inaintea Lui Pe de alta parte ,cele mai mari eforturi ale firii religioase ,cele mai mari sacrificii,cele mai somptuase cermonii nu sunt decat"fapte moarte" in ochii lui Dumnezeu;Religiozitatea este un lucru cu totul diferit de crestinism.~C.H.Mackintosh~


miercuri, 26 martie 2014

VIZITELE SUPRIZA ALE DOMNULUI NOSTRU

"Si voi  dar fiti gata,caci Fiul omului va veni in ceasul in care nu va ganditi"(Luca 1240)

Marea obligatie a lucratorului crestin este sa fie gata sa se intanleasca cu Isus Cristos la fiecare pas .Indiferent cat e de bogata experienta noastra ,acest lucru nu este usor.

Noi nu avem de luptat impotriva pacatului ,a dificultatilor sau a imprejurarilor,ci impotriva tendintei de a fi atat de absorviti de lucrare,incat sa nu mai fim gata sa ne intanlim cu Isus Cristos la fiecare pas.

Cea mai mare nevoie nu este sa ne confrutam cu credinta noastra sau cu crezul nostru sau cu intrebarea daca sunt de vreun folos ,ci sa fim gata sa ne intanlim cu El.

Isus Se iveste rareori unde ne asteptam ;El apare unde ne asteptam cel mai putin ,si intotdeauna in cele mai ilogice situatii.Singurul mod in care un lucrator Ii poate ramane credincios lui Dumnezeu este acela de a fi pregatit pentru vizitele supriza ale Domnului.

Nu slujirea conteaza ,ci realitatea spirituala intensa ,asteptarea lui Isus Cristos la fiecare pas .Aceasta va da vietii noastre atitudinea de uimirecopilareasca pe care o doreste El. Daca vrem sa fim gata pentru intanlirea cu Isus Cristos ,trebuie sa incetam sa mai fim religiosi (adica sa folosim religia ca pe un gen superior de cultura )si sa fim reali din punct de vedere spirituali.

Daca privesti tinta la Isus ,evitand chemarea veacului religios in care traiesti ,lipindu-ti inima de ceea ce vrea El si gandind dupa voia Lui ,vei numit un om lipsit de simt practic si visator ;dar cand El va apare "in greul si zaduful zilei" ,tu vei fi singurul care va pregatit.

Nu te increde in nimeni ,nici chiar in cel mai sfant om care a umblat vreodata pe acest pamant ;ignora-l daca te impedica sa-L vezi pe Isus Gristos. ~Oswald Chambers~





sâmbătă, 22 martie 2014

VIATA DIN PLIN

"...Eu am venit ca oile sa aiba viata ,si s'o aiba din belsug.(Ioan 10:10)

Vrei cea mai rodnica viata posibila?Isus ne-a oferit formula:"Adevarat ,adevarat va spun ,ca,daca grauntele de grau ,care a cazut pe pamant ,nu moare ,ramane singur ;dar daca moare ,aduce multa roada .Cine isi iubeste viata ,o va pierde ;si cine isi uraste viata in lumea aceasta ,o va pastra pentru viata vesnica ."

Pavel stia ca moartea "carni" este vitala pentru o viata de crestin victorioasa ,incat a trasformat-o in laitmotivul vietii sale.Ia aminte : " si sa-L cunosc pe El si puterea invierii Lui si partasia suferintelor Lui ,si sa ma fac asemenea cu moartea Lui...'(Filipeni 3: 10)

Vrei sa fii "locuit " si impulsionat de forta invierii?Fii dispus sa renunti la :1) propia vointa;2)dorinte;3)
mandrie;4)independenta.Discutam despre locul in care singurul lucru care conteaza este voia lui Dumnezeu !
Reprezinta exact opusul tuturor instincteleor noastre!

Cum stiu ca am ajuns la moartea sinelui? Chiar daca critici ,calci in picioare sau neglijezi un om mort nu va fi afectat in nici un fel.Pentru ca a trecut intr-o dimisiune superioara!

Ia aminte: "In adevar ,cei ce traiesc dupa indemnurile  fitii pamantesti ,umbla dupa lucrurile firii pamantesti;pe cand cei ce traiesc dupa indemnurile Duhului ,umbla dupa indemnurile Duhului."(Romani 8:5)

Daca dorim sa sa traim victiorios,trebuie a) sa intelegem cat de importanti suntem in ochii Lui ;b)sa invatam sa ne bazam pe Harul Sau .El este mai mult decat dispus sa ne ajute ,cu conditia sa renuntam la atitudinea noastra independenta.~Meditatii zilnice~





duminică, 16 martie 2014

INDRAZNESTE SA TE AVANTI

"Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului,Increde-te in El ,si El va lucra".(Psalmul 37:5)
Concediata de la locul de munca unde lucrase 20 de ani si aproape oarba printr-o operatie gresita si o hemoaragie retiniana ,cine ar fi putut-o invinovati pe Glennis daca ar fi cazut in depresie si ar fi renuntat sa mai lupte .
Te-ai astepta sa o vezi plina de amaraciune si suparare In schimb ,ea a fost recunascatoare pentru oportunitatea de a se inalta mai sus,mai departe.

-Nu ma consider o persoana cu dizabilitati ,ci una cu abilitati ,deorece faptul ca sunt aproape oarba m-a facut un fotograf mai bun ,spunea ea.Ea nu mai poate vedea detaliile fine ,insa in loc sa se simta frustrata ,ea este recunascatoare ca are libertatea de a nu mai fi obsedat de amanunte.

-Inainte de a-mi pierde o buna parte din vedere ,cand faceam un portret fotografic ma concentram asupra fiecarei suvita de par si a fiecarui unghi al trupului persoanei.Lucrarea mea arata rigid fiindca ma concetram asupra compozitiei .Dar acum abordarea mea in mare masura dupa simt .O simt.O vad si o fotografiez .

Lucrarea mea este mai instinctiva si interactionez mai mult cu oamenii si imprejurimile .Glennis spune ca fotografiile ei sunt acum difuze ,dar mai artistice ,mai captivante.

-Cand una dintre fete a vazut fotografiile pe care i le-am facut ,a inceput sa planga ,spundu-mi ca am reusit sa-i surprind atat de bine persoana,povesteste ea.Niciodata nu am emotionat pe cineva inainte.

De cand si-a pierdut o buna parte din vedere .Glennis a castigat 10 premii internationale pentru portretele si peisajele ei fotografice .Una dintre fotografiile ei a fost selectionata dintre 16.000 de lucrari pentru o expozitie cu doar 111 lucrari.Iar altele au fost selectonate pentru patru expozitii la Centru de Arta  Fotografica fina in Fort Collinus,Colorado.

Orbirea nu i-ar fi permis niciodata lui Glennis sa lucreze in domeniul resurselor umane,dar multi artisti mari ca Monet si Beethoven au progresat in pofida dizabilitatilor lor ,intrucat le-au folosit drept ocazii de a-si explora arta intr-un mod nou si invorator.

Dupa parerea mea ,Glennis este o mare doamna,care stie sa valorfice atat de frumos ocaziile care i se ofera .ea ma inspira si sper sa inspire si pe tine sa cauti cai pentru a te apropia mai mult de visurile tale.Alege-le cu intelepciune ,iar apoi actioneaza cand inima ta iti spune "start".~Nick Vujicic~





joi, 13 martie 2014

PACE,INDIFERENT DE LOC

"Voi incheia cu ele un legamant de pace ,si voi indeparta din tara toate fiarele salbatice ;ele vor locui in liniste in pustie, si vor pute dormi in mijlocul padurilor ."

Este un har deosebit ca Dumnezeu a  binevoit sa faca legamant cu omul,aceasta faptura slaba,pacatoasa si muritoare.Dar Domnul, cu toate acestea .S-a legat cu el printr-o invoiala mareata pe care n-o va desfiinta
niciodata .

Din pricina acestui legamant ,noi suntem in siguranta.Dupa cum pastorii alunga fiarele salbatice ,tot asa si noi suntem paziti de toate inrauririle rele. Dumnezeul nostru ne pazeste de tot ceea  ce ne poate strica sau distruge ;fiarele salbatice vor fi indepartate din tara.

Doamne ,implinesteti si azi aceasta fagaduinta cu privire la noi .Poporul lui Dumnezeu se va bucura de paza Sa chiar in locurile cele mai primejdioase .Pustia si padurile intunecoase se vor preface in pasuni si tarcuri pentru turma lui Hristos.

Daca Domnul nu sghimba aceste locuri primejdioase cu altele mai insiguranta ,El ne va ocroti chiar in locurile primejdioase.Pustiea nu este un loc de locuit ,dar Domnul poate s-o faca buna de locuit .Si daca intr-o padure este mai bine ca omul  sa vegheze decat sa doarma,chiar acolo Dumnezeu va da linistea trebuitoare prea iubitilor Sai.

Nimic dinauntru si nimic dinafara nu va avea putere sa inspaimante pe un copil al lui Dumnezeu .Astfel ,prin credinta ,pustia poate sa se prefaca intr-un bulevard al cerului ,si cele mai intunecoase paduri ,in niste luminisuri .~C.H.SPURGEON~

marți, 11 martie 2014

RASPANDIREA VIETII

                               "Rauri de apa vie."(Ioan 7:38)
"Lui Ii datoram faptul ca,prin credinta ,am intrat in aceasta stare de har,in care suntem ;si ne bucuram in nadejdea slavei lui Dumnezeu."(Romani 5:2)

Un rau ajunge prin locuri pe care izvorul nu le cunoaste ,iar Isus spune ca,daca am primit din plinatatea Sa, oricat de putin s-ar vede aceasta in viata noastra ,din noi curge rauri care vor binecuvanta cele mai indepartate parti ale pamantului.

Noi n-avem nimic de-a face cu aceasta revarsare- "Lucrarea lui Dumnezeu este sa credeti...(Ioan 6:29)Dumnezeu rareori lasa ca un om sa vada ce mare binecuvantare este el pentru ceilalti.

Raul este minunat de perseverent ,invinge orice ii ese in cale O vreme isi urmeaza neabatut cursul ,apoi da de un obstacol si, pentru un timp este oprit,dar,curand ,sau isi va croi un drum care inconjoara obstacolul,sau sau va disparea din vedere cativa kilometri,ca opoi sa apara din nou ,mai mare si mai grandios decat inainte.

Te uiti si vezi ca Dumnezeu foloseste unele vieti ,in timp ce in viata ta a aparut un obstacol si nu mai pari a fi folositor.Fii permanent atent la Izvor si Dumnezeu fie te va ajuta sa ocolesti obstacolul ,fie il va lua din calea ta .Raul Duhului Dumnezeu invinge orice obstacol.

Nu privi niciodata la obstacole sau la dificultati.Obstacolul nu va avea nici o importanta pentru raul care curge neabatut prin tine daca vei avea grija sa-ti iei apa mereu din Izvor.Nu lasa nimic sa se interpuna intre tine si Isus Cristos,nici o traire sufleteasca sau experienta; nimic nu trebuie sa te desparta de marele Izvor suveran.

Gandeste-te la raurile vindecatoare si bogate care se dezvolta in sufletele noastre! Dumnezeu a descoperit mintii noastre adevaruri minunate si orice lucru pe care ni l-a descoperit este o dovada a puterii crescande a raului pe care El il va revarsa prin noi .Daca tu crezi in Isus ,vei descoperi ca Dumnezeu a acumulat in tine troiene de binecuvantari pentru altii.~Oswaland Chambers~

sâmbătă, 8 martie 2014

PENTRU CE TRAIESTI

"Pentru ca nici Fiul omului n-a venit sa I se slujeasca,ci El sa slujeasca si sa-Si dea viata ca rascumpararepentru multi"~Matei 20:8~

Slujirea nu este doar un lucru ce trebuie bifat in agenda .Ea reprezinta inima trairii crestine! Isus a spus :"Pentru ca nici Fiul omului n-a venit sa I se slujeasca ,ci El sa slujeasca si sa-Si dea viata ca rascumparare pentru multi." El a rezumat viata in doua cuvinte ;slujire si daruire .

Imaginea fara expresie duce la depresie .Studiile fara slujire duc la stagnare Vechea comparatie intre Marea Galelieii si Marea Moarta este inca adevarata.Marea Galelieii este plina de viata ,deoarce este alimentata cu apa si ea o da mai departe,Insa in Marea Moarta nu traieste nimic ,deoarece apele stagneaza.

Ultimul lucru de care avem unii nevoie este inca un studiu biblic .Deja cunoastem mult mai mult decat punem in practica. Avem nevoie de experienta in slujire ,pentru a ne intari muschii "spirituali" .Slujirea este totala opusa firii noastre .In loc sa spunem : "Caut o biserica ,in care nevoile sa-mi fie implinite si in care sa fiu binecuvantat ",ar trebui sa ne rugam :

Doamne arata-mi locul in care doresti sa te slujesc si sa fiu o binecuvantare.In loc sa astepti ca altii sa te slujeasca ,pe masura ce te maturizezi in Cristos ,focalizarea vietii tale se schimba pe slujirea semenilor .Un ucenic matur al lui Isus nu se mai intreaba : "Cine imi va implini nevoile?"ci"Ale cui nevoi le voi mai implini azi? " Adreseaza-ti si tu aceasta intrebare!~Meditatii zilnice~


marți, 4 martie 2014

PERFECTIUNE SI PASTRARE

"Cel ce v-a chemat este credincios si va face lucru acesta."(1 Tesalon)iceni 5:24

Ce va face El? El ne va sfinti in intregime .El va face lucrarea Sa de curatire,pana cand noi vom fi desavarsiti din toatele punctele de vedere .El vrea sa pastreze "tot ce este in noi ,duh ,suflet si trup neprihanite pana la venirea Domnului nostru Isus Hristos ."

El nu va ingadui sa cadem din har ,nici sa cadem sub stapanirea pacatului.ce favoare mareata!Sa preamarim pe Cel ce ne da aceste daruri nemeritate!

Cine va face acest lucru?Dumnezeul pacii care m-a chemat de la intuneric la lumina Sa minunata si din moartea duhoviniceasca la viata vesnica in Isus Hristos .Numai El poate sa faca acest lucru . O lucrare de dasavarsire si pastrate de felul acesta nu poate veni decat de la Dumnezeul orcarui har.

Pentru ce va face El lucru acesta ? Fiindica El este credincios;credincios fagaduintei prin care El s-a insarcinat sa mantuiasca pe cel ce crede; credincios Fiului Sau ,a carui rasplata este sa vada poporul Sau este infatisat fara pata;credincios lucratii pe care a inceput-o in noi si pe care El n-o poate intrerupe pana n-o va duce la bun sfarsit.

Sfintii nu se sprijinesc  pe credinciosia lor propie, ci pe credinciosia Mantuitorului lor care nu se schimba .

Cuvantul Sau este hotarat si sigur ,si noi putem nadajduim cu curaj in implinirea acestui Cuvant.Curatirea noastra este una din binecuvantarile legamantului cu Dumnezeu si acest legamant este bine intemeiat si sigur.
~C.H.SPURGEON~
"El va va intari pana la sfarsit,in asa fel ca sa fiti fara vina in ziua venirii Domnului nostru Isus Hristos
Credincios este Dumnezeu ,care v'a chemat la partasia cu Fiul Sau Isus Hristos ,Domnul nostru."(1 Corinteni1:9-10)


sâmbătă, 1 martie 2014

EL VINE CURAND

"Fiti si voi indelung rabdatori ,intariti-va inimile ,caci venirea Domnului este aproape."~Iacov 5-8~

Ultimul cuvant din Cantarea Cantarilor este:Vino repede iubitule,si printe ultimele cuvinte ale Apocalipsei citim:"Si Duhul si Mireasa zic:Vino!" La acest cuvant Mirele dumnezeiesc raspunde :"Iata ,Eu vin curand".

Dragostea noastra suspina dupa aratarea slavita a Domnului si se bucura de aceasta dulce fagaduinta:"Venirea Domnului este aproape ".Ea indreapta duhul nostru spre aceasta intanplare slavita ,care este ca o fereasta prin care aruncam o privire plina de nadejde.

Prin aceasta "fereasta cereasca" patrunde acum peste noi un val de lumina ,care ne usureaza lucrul si suferinta .In timpul zilelor de incercare,Gandul ca se va apropia aceasta zi de bucurie,ne sopteste"rabdare"

Daca suntem intristati ca ne vedem rezultatul ostenelii noastre,aceasta slavita instintare iarasi ne striga "fii rabdator" Cand suntem framantati de multele ispite ,atunci siguranta ca in curand Domnul Se va intoarce ,ne predica acest verset:Intariti-va inimile".

Sa fim deci linistiti si "sa ramanem hotarati si neclintiti ,sporind totdeauna in lucrul Domnului".In curand vom auzi trambita de argint anuntandu-ne intoarcerea Regelui nostru slavit .Sa nu ne inspaimantam ,ci sa stam neclintiti ,caci iata-l pe norii cerului !Chiar astazi poate sa se arate.~C.H.SPURGEON~