~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 17 iulie 2014

SUFERINTELE DOMNULUI NOSTRU














"Cand era bajocorit ,nu raspundea cu bajocori; si,cand era chinuit ,nu amenita ,ci Se supunea dreptului Judecator. El a purtat pacatele noastre in trupul Sau pe lemn ,pentruca noi fiind morti fata de pacate ,sa traim pentru neprihanire ;prin ranile Lui ati fost vindecati."(1Petru 2:23-24)

Suferintile si durerile Domnului Isus trezesc mereu in inimile noastre admiratie .Intreaga ura si rautate a omului
s-au revarsat asupra Lui .El a fost" Om al durerii si obisnuit cu suferinta ".Pacatosii au pus mana pe El ,L-au legat si L-au dus .Soldati badarani L-au lovit in fata ,i-au pus pe cap o cununa de spini si L-au lovit cu o trestie peste cap.

Domnul a simtit adanc aceste dureri si totus nu S-a aparat .Apoi S-a lasat dus la Golgota ,a permis ca proprile Sale creaturi sa-L rastigneasca la cruce pe El ,Creatorul .Din gura Mantuitorului nu a esit un cuvant de tanguiala ,nici un cuvant de amenintare.

El a permis sa i Se faca toate acestea .El a suportat batjocura ,dispretul ,rusinea fara un cuvant de replica .Abia cand a fost atarnat intre cer si pamant ,cand  a avut de suportat dureri corporale insuportabile ,Si-a deschis pentru prima data gura.

Ce fel de cuvinte a rostit?A strigat dupa razbunare? O, nu, ci auzim cuvintele miscatoare :"Tata ,iarta-i ,caci nu stiu ce fac !" Acesta a fost raspunsul Lui la tot ceea ce i-au facut oamenii, El a fost bajocorit ,dar nu a replicat nimic ; a suferit ,dar nu a amenintat ,ci L-a rugat pe Tatal Sau pentru iertarea dusmanilor Sai .

Ce Mantuitor ,ce Domn ,ce Miel al lui Dumnezeu !~Samanta buna ~

Niciun comentariu: