~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 30 octombrie 2012

FORMA POTRIVITA



"De aceea noi nu cadem de oboseala.Ci chiar daca omul nostru de afara se trece ,totusi omul nostru din launtru se innoieste din zi in zi. ~2 Corinteni 4-16-

Un evanghelist ne-a relatat o intamplare intr-una din campaniile sale evanghelistice .El a spus;"Am un prieten care in timpul depresiunii economice si-a pierdut postul ,averea ,sotia,casa,dar s-a tinut cu tenacitate de credinta sa - singurul lucru care-i mai ramasese .

Intr-o zi s-a oprit sa se uite la niste oameni care construia o biserica de piatra .Unul dintre ei fasona o piatra de forma triunghiulara ."Ce faci cu piatra aceasta ?" a intrbat prietenul meu .Muncitorul i-a raspuns:"Vezi deschizatura aceea acolo sus langa varf? Ei bine ,o slefuiesc aici jos ca sa se potriveasca acolo sus".

"Lacramile i-au umplut ochii prietenului meu in timp ce se departa .Dumnezeu ii vorbise prin muncitorul acela,explicandu-i motivul suferintelor prin care trecuse."

Poate ai suferit recent o mare pierdere .Sau poate ai dureri fizice ori psihice .Omul din afara se pare ca "se trecce". Cu toate acestea ,daca il cunosti pe Domnul ca Salvatoral tau ,nu trebuie sa fii descurajat .Toate aceste lucruri sunt in mana iubitoare a Tatalui nostru ceresc,si El le foloseste ca pregatire pentru cer.

Corupurile noastre sunt corturi de lut care se vor intoarce in tarana .Este o binecuvantare sa stii ca in timp ce Dumnezeu lucreaza la lutul fiiintei noastre umane fragile, El intareste "omul dinauntru"ca sa fie renoit din zi in zi,astfel incat intristarile noastre usoare si"de o clipa lucreaza pentru noi tot mai mult o greutate vesnica de slava "(2 Corinteni 4:16-17) Presiunea mainii Sale poate provaca dureri, dar nu uita El ne aduce aici la forma potrivita acolo sus!~H.G.B.~

sâmbătă, 27 octombrie 2012

SA LASI CEVA IN URMA



" Multumiri fie aduse lui Dumnezeu,care...raspandeste prin noi in orice loc mireasma cunostintei Lui.'2 ~ Corinteni2:14~

Hotul a crezut ca a comis o spargere perfecta.N-a lasat nici o urma - sau cel putin asa a crezut.Lucrul de care nu tinuse cont era ca cineva ar fi putut sa-si aduca aminte de felul in care mirosea.

Un martor si-a adus totusi aminte si a identificat suspectul din cauza a ceea ce lasase in urma sa.

Lasam cate ceva oriunde ne ducem.Nu vorbesc de miros,ci de influienta.O povestire de Stuart Holden ne aminteste de acest adevar.Un tanar care locuia intr-o pensiune isi pregatea bagajele pentru a se muta in alt oras.Cand propetarul pensiunii l-a intrebat daca a stransese totul,el a raspuns : "Cred ca da .Vreau sa fiu sigur ca n-am lasat nimic in urma."

Cu intelepciune ,propietarul i-a amintit:"Este totusi un lucru pe care-l vei lasa in urma ta ,tinere.Inflienta ta ".

Daca est crestin ,ai fost chemat de Dumnezeu sa lasi ca influienta vietii tale sa faca o impresie favorabila asupra altora,chiar asupra acelor pe care nu-i cunosti personal.La,birou ,acasa,la magazin sau scoala,este asemanatoare influienta ta cu cea a Domnului Isus Hristos?

Te cunosc oamenii din cauza comentariilor tale pline de amabilitate,a interesului tau plin de dragoste ,a spiritului de generozitate si a respectului fata de altii? Daca nu,atunci lasi in urma ta o influienta care este mai rea decat mirosul care l-a tradat pe hotul care a fost prins.

Apostolul a spus ca "noi suntem inaintea lui Dumnezeu ,o mireasma a Domnului Isus Hristos printre cei care sunt pe calea mantuirii si printre cei ce sunt pe calea pierzarii (2Corinteni 2:15)O astfel de influienta trebuie sa lasam in urma noastra.~P.R.V.~

joi, 25 octombrie 2012

PUTEA FI SI MAI RAU



           " Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile ~Evrei 13:5~

Expresia "pentru toate lucrurile" acopera un teritoriu imens,in special atunci cand definim imprejurarile vietii in care suntem indemnati sa aducem multumiri lui Dumnezeu.Foarte repede includem acele binecuvantari si lucruri bune care fac viata placuta.

Dar ce-i cu suferinta?Putem sa fim multumitori lui Dumnezeu in suferinte si necazuri?Da,chiar in situatiile potrivnice ale vietii Ii putem multumi lui Dumnezeu ca nu sunt mai rau decat sunt.

La anii batranetii presedintele James Madison a suferit de mai multe dureri contra caror lua diferite medicamente.Se spune ca un prieten al presedintelui din alta tara i-a trimis o cutie cu pastile fabricate din diferite plante,care erau unul dintre remediile folosite in propiul sau camin,si l-a rugat pe presedinte sa-i scrie daca erau bune la ceva.

Dupa o vreme ,a primit una dintre scrisorile lui Madison scrisa cu multa migala si caligrafiata frumos.in stilul binecunoscut al presedintelui.Scrisoarea spunea cam asa:"Dragul meu prieten, iti multumesc foarte mult pentru cutia cu medicamente.Le-am luat pe toate;desi nu pot spune ca ma simt mai bine ca le-am luat ,totus este foarte posibil sa fi fost mai rau daca nu le-as fi luat."

Pentru un crestin ,un astfel de raspuns este mai mult decat o remarca amabila.Nu conteaza cat ai pierdut ,totdeauna a mai ramas ceva.Nu este adevarat oare atunci cand starea noastra e lipsita de orice speranta?

La gura prapastiei ,Dumnezeu Isi intinde mana reasigurandu-ne ca totdeauna ne putem baza pe El.Nu ne va lasa sa cadem.Nu este de mirare ca Apostolul ne sfatuieste sa multumim lui Dumnezeu "pentru toate lucrurile". El stia ca Dumnezeu lucreaza totdeauna spre binele nostru.~D.J.D.~

marți, 23 octombrie 2012

DISCIPLINA NECAZULUI



    "In lume veti avea necazuri dar indrazniti,Eu am biruit lumea." ~Ioan 16:33~

In general ,viata crestina este considerata ca insemand eliberare de necazuri .Ea inseamna eliberare in miljocul necazurilor,ceea ce este cu totul alceva."Cel ce sta sub ocrotirea Celui Preainalt ...nicio nenorocire nu te va ajunge"- nici o urgie nu se poate apropia de locul unde tu esti una cu Dumnezeu.

Daca esti un copil al lui Dumnezeu cu siguranta vei intampina necazuri,dar Domnul Isus spune sa nu fii suprins cand acestea vin."In lume veti avea necazuri; dar indrazniti ,Eu am biruit lumea;nu aveti de ce sa va temeti".

Oamenii care ,inainte de a fi fost mantuiti,dispretuiau discutile despre necazuri, adeseori ajung ineriti ,lipsiti de motivatie dupa ce sunt nascuti din nou ,pentru ca au idee gresita despre ce inseamna sa traiesti o viata de sfant.

Dumnezeu nu ne da o viata invingatoare ;El ne da viata pe masura ce invingem.Lupta vietii este cea care ne caleste puterea.Daca nu exista lupta nu exista putere.Ii ceri tu lui Dumnezeu sa-ti dea viata ,libertate si bucurie? El nu poate face acesta daca tu nu accepti lupta.

Imediat ce acepti lupta,primesti puterea. Invinge-ti timiditatea si paseste inainte ,iar Dumnezeu iti va da sa mananci din pomul vietii si vei prinde puteri.Daca muncesti prea mult fizic,te vezi epuizat ;dar daca muncesti mult spirutual,vei primi si mai multa putere.

Dumnezeu nu da niciodata putere pentru maine sau pentru ceasul urmator,ci numai pentru lupta de acum.Suntem tentati sa privim necazurile din prespectiva judecatii omenesti.Dar cel sfant se bucura cand e zdrobit de greutati,deoarece victoria ,in acea situatie ,este cu totul imposibila pentru oricine in afara de Dumnezeu.~Oswald chambers ~

duminică, 21 octombrie 2012

SA PRIVIM IN LINISTE!



"Cerurile au fost facute prin Cuvantul Domnului,si toata ostirea lor prin suflarea guri Lui.Caci El zice, si se face;porunceste si ce porunceste ia fiinta."~Psalmul 33:6-9~

Omul de stiinta englez Isaac Newton (1642-1727),pentru a le da o lectie prietenilor sai necredinciosi,a construit in laboaratorul sau un sistem solar in miniatura.Un necredincios l-a intrebat ;"Cine l-a facut?"Netwton a raspuns :"Nimeni!"-'Minciuni!"a spus indignat necredinciosul.

"Spune-mi adevarul,cine l-a facut?"Atunci Newton i-a replicat:"Nu este decat o slaba imitatie a unui sistem mai maret,si nu sunt in stare sa te conving ca aceasta jucarie este fara un proiectant si fara un executant.

Dar tu ai declarat ca marele original pe care l-am imitat,s-a nascut fara un Creator!Spune-mi ce rationament te-a condus la o convingere atat lipsita de logica?"

Sa privim in liniste minunile creatiei lui Dumnezeu!Toti oamenii, care au dorit sa aiba ochi de vazut, au contemplat maratia creatiei lui Dumnezeusi L-au recunoscut in inima lor ca Stapan suveran,

Insa cine nu vrea sa paraseasca ingustimea necredintei si sa recunoasca suveranitatea si dragostea lui Dumnezeu,va trebui sa apara intr-o zi in fata dreptei Sale judecati.De aceea ,acceptati astazi adevarul divin.
~ Samanta buna~

miercuri, 17 octombrie 2012

SIGURANTA DEPLINA


 
"Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi ." ~Evrei 13:5~

Aceasa fagaduinta este repetata de mai multe ori in Scriptura.Acest lucreu s-a facut pentru ca siguranta noastra sa fie mai intarita . Sa n-avem deci niciodata vreo indoiala in aceasta privinta.

 Aceasta fagaduinta este spusa cu o putere deosebita;ea este scrisa in limba greaca,cu cinci negatii si fiecare da la o parte orice neputinta ca Domnul sa paraseasca pe poporul Sau,chiar atunci cand poporul Sau s-ar simti parasit de El pe buna dreptate.

Acest verset de pret nu fagaduieste ca vom fi scapati de necazuri,dar el ne asigura ca Dumnezeu nu ne va parasi niciodata.Putem sa fim chemati sa trecem pe drumuri care sa ne faca sa ne miram,dar vom avea oriunde prezenta,ajutorul si ingrijirea Domnului.

De aceea n-avem sa doreim nici bani, nici vreun bun pamantesc;Dumnezeul cel vesnic face mai mult decat aurul,si binefacerile Lui mai mult decat o avere.Sa ne multumim cu ce avem,caci cel ce are pe Dumnezeu,are mai mult decat lumea intreaga.Ce putem noi sa avem mai mult decat ceva fara sfarsit,adica vesnic.?Ce putem sa dorim noi mai mult decat bunatatea Sa atotputrnica ?

Si tu inima mea,daca Dumnezeu iti spune ca nu te va lasa si nu te va parasi niciodata,roaga-te  mereu si cere harul ca sa nu-L parasesti nici tu vreodata pe Mantuitorul tau si ca sa nu te departezi vreodata de caile Sale.
~C,H.SPURGEON ~

marți, 16 octombrie 2012

O INIMA LINISTITA



"...In seninatate si incredere va fi taria voastra .' ~Isaia 30 :15 ~

Starile de tulburare sau de agitare, ca si cele nehotarate si de indoiala sant intotdeauna pricini care ne slabesc duhovniceste .La ce mai putem fi buni ,daca noi santem obositi sau istoviti din cauza ingrijorarilor ?Ce castigam noi prin temerile noastre sau prin tulburarea noastra,decat sa ajungem incapabili sa lucram sau sa luam o hotarare inteleapta?

Credinta ne ridica deasupra greutatilor noaste O,de ni s-ar da harul sa ramanem in pace! De ce sa alergam din casa in casa sa spunem mereu aceasi trista poveste,a carei repetari ne face tot mai bonlavi ?Chiar stand in casa de ce sa ne vaitam in marea ingrijorare din pricina prevestirilor neplacute care nu se vor intampla niciodata?

Nu este mai bine sa ne tinem limba linistita ,ba chiar mai mult sa ne tinem inima linistita ?O daca am putea sa ramanem in pace ,aducandu-ne aminte ca Domnul este Dumnezeu.Sa invatam sa avem incredere in Dumnezeu! Sfantul lui Israel va ocroti si va izbavi pe ai Sai.

El nu uita fagaduintele Sale sfinte .Chiar daca s-ar prabusi muntii ,nici un cuvant al Sau nu se va pierde.Se cuvine ca noi sa ne incredem in el si, daca noi Ii aratam incredere ,linistea care va veni peste noi din acesta incredere,ne va face tot asa de fericiti ca si duhurile care stau in jurul tronului Sau

Ramai dar in pace ,suflete al meu ,si sprijineste-te pe pieptul Mantuitorului tau.

~C.H.SPURGEON~

vineri, 12 octombrie 2012

POTI COBORA DE PE MUNTE?



        "Atat timp cat aveti lumina credeti in lumina."

Cu toti avem momente cand ne simtim cum nu se poate mai bine si spunem:"Ma simt apt pentru orice ; ce bine- ar fi sa ramanem asa tot timpul!" dar nu suntem chemati sa ramanem asa tot timpul. Acele momente sunt momente de iluminare launtrica , pe care apoi trebuie sa le traim in practica chiar si atunci cand nu suntem deloc inclinati sa facem asta.

Multi dintre noi nu suntem buni pentru aceasta lume de toate zilele atunci cand nu suntem "pe varful muntelui ".Si totusi trebuie sa ne ridicam viata obisnuita la standardele revelate in ceasuri de inaltare.

Nu lasa niciodata sa dispara un sentiment care s-a trezit in tine intr-un ces de inaltare. Nu-ti pune picioarele mintii tale sa se odihneasca la caldura,spunand: "Ce stare minunata !" Actioneaza imediat . fa ceva ,tocmai pentru ca n-ai vrea sa faci nimic . Daca,la o ora de rugaciune ,Dumnezeu ti-a aratat ceva de facut ,nu spune :"Voi face" ; fa acel lucru!

Ia-te de ceafa si scutara lenea cuibarita in tine. Lene se vede intotdeauna in tanjirea dupa ceasuri de inaltare ;vorbim despre ajuncerea la momente inaltatoare. Trebuie sa invatam ca,in zile de intuneric ,sa traim la inaltimea lucrurilor pe care le-am vazut pe munte.

Nu te Da batut din cauza ca nu ai reusit adata ; incearca din nou . Distruge-ti orice posibilitate  de retragere si ramai predat lui Dumnezeu printr-un act de vointa .Nu-ti schimba niciodata deciziiile ,insa ai grija sa iei fiecare decizie in lumina ceasului de inaltare!~ Oswald chambers~

marți, 9 octombrie 2012

MAI E PUTIN TOT MAI PUTIN...



Mai e putin tot mai putin,
Din timpul ce-a mai ramas;
Inca putin si voi pleca ,
Spre tarmul celalalt.

 Ma asteapta frati ma vor intampina,
Au sfarsit alergarea inaintea mea;
Pe ce dragi ii voi revedea
Dar mai mult decat ori si ce alceva;
Domnul Isus ma va astepta!

Cat mi-am dorit un bun sfarsit ,
Al vieti pamantesti.
Inca alerg si ma indrept ,
Spre slavile ceresti.

Un singur gand mai mi-a ramas
Vreau sa traiesc frumos
Prin tot ce spun prin tot ce fac
Slavindul pe Hristos!
~ De Gabi Ilut ~

duminică, 7 octombrie 2012

ACOPERIT SI OCROTIT



"El te va acoperi cu penele  Lui ,si te vi ascunde sub aripile Lui.Caci scut si pavaza este credinciosia Lui."

Ce comparatie placuta si binefacatoare!Asa cum o closca isi ocroteste puii si le ingaduie sa se adaposteasca sub aripile ei ,tot astfel ,Domnul ocroteste pe poporul Sau si-i ingaduie sa se ascunda in El.

N-am vazut noi puisorii cum scot capul de sub aripa mamei lor? N-am auzit noi ciripitul lor care exprima bucuria lor?Tot asa sa ne adaposti si noi sub scutul Dumnezeului nostru.Vom gasi acolo o pace nespus de mare,gandindu-ne ca El ne ocroteste si ne pastreaza credinciosi.

Atat timp cat El ne ocroteste astfel, santem fara teama.ar fi mai ciudat daca ar fi altfel; cum am putea sa fim nelinistiti,  cand Insusi Dumnezeu vrea sa fie adapostul nostru,locul nostru de scapare si odihna noastra?

Sa intelegem acest lucru si, bucurandu-ne de ocrotirea Lui sigura vom putea sa luptam pentru El.
Avem nevoie pentru aceasta de scut si platosa ,dar daca noi ne incredem in adevar in El ,adevarul Lui ne va sprijini de armatura din cap pana in picioare.Domnul nu poate sa minta ;El ramane credincios poporului Sau si fagaduinta de mai sus este sigura.

Adevarul este scutul de care avem nevoie. Inapoia Lui noi santem la adapostul de sagetile arzatoare ale vrasmasului.Apropie-te ,suflete al meu ,si ascunde-te sub aripile Sale incapatoare;ele sa fie intaritura ta si taria ta. ~ C.H.SPURGEON ~



joi, 4 octombrie 2012

TE AFLI TU IN GHETSIMANI



"A ajuns intr-un chin ca de moarte si a inceput sa Se roage si mai ferbinte ;si sudoarea I se facuse ca niste picaturi mari de sange care cadeau pe pamant." ~ Luca 22-44 ~

Cuvantul Chetsimani inseamna "masline zdrobite ,Si din masline zdrobite iese uleiul care vindeca, ilumineaza si hraneste .Cu toti avem ghetsimani-ul nostru.Pentru a-l intelege si a-l accepta pe al tau,priveste la noaptea pe care a petrecut-o Domnul Isus Hristos inainte de a merge la cruce:

"Isus a venit cu ei intr-un loc ,numit Ghetsimani si a zis ucenicilor: ... "Sufletul Meu este cuprins de o intristare de moarte;ramaneti aici ,si vegheati  impreuna cu Mine ."Apoi a mers putin mai inainte ,a cazut cu fata la pamant ,si S-a rugat ,zicand :

"Tata, daca este cu putinta ,departeaza de la mine paharul acesta !Totus nu cum voiesc Eu ,"ci cum voiestiTu"(v,39-44) Sa remarcam: 1) Ghetsimani este locul in care ,rugaciunile tale nu primesc raspunsul pe care ti l-ai dori.Dumnezeu intelege ce simti si El are un plan mai bun in vedere. 2)Ghetsimani este locul in care cei mai apropiati nu te pot ajuta .

Asemenea ucenicilor Domnului Isus Hristos,ei se vor ruga cu tine o vreme ,dar apoi vor obosi si vor renunta in acel moment ,te rogi singur.Mergi inainte singur 3) Ghetsimani este locul in care simti intreaga povara a voii lui Dumnezeu .

 Luca ne spune :ca in Ghetsimani Isus a fost"Intr-un chin de moarte"si ca" sudoarea I se facuse ca niste picaturi mari de sange ,care cadea pe pamant .~Luca 22:44~

Noi obisnuiam sa cantam in biserica:Tot ce am, tot ce sunt, tot ce voi fi ,nu poate rasplati datoria dragostei pe care o am fata de Tine;ma predau azi Tie ! " Versiune in limba romana " Doamne, ma predau  azi Tie,tot ce am iti daruiesc ,umple-ma cu-a Ta prezenta,,Numai tie sa-Ti slujesc."Daca ti se pare mai usor sa canti decat sa te predai esti in Ghetsimani! ~ Bob  GASS~