~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 28 mai 2011

PRIVESTE DINCOLO DE NECUNOSCUT


"Prin credinta pricepem ca lumea a fost facuta prin Cuvantul lui Dumnezeu,asa ca tot ce se vede n-a fost din lucrurile care se vad.

Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui !Caci cine se apropie de Dumnezeu trebuie sa creada ca El este ,si ca rasplateste pe cei ce-L cauta."(Evrei11:3-6)

Viata este plina de neprevazut .Nu stim ce ne vor aduce urmatoarele 24 de ore.Este o carare nemarcata,care poate include mari binecuvantari ori pierderi tragice .Pentru ca viitorul este necunoscut ,ii umple pe multi de teama -facand din fiecare noua zi si imprejurare o lupta.


Teama de necunoscut l-a impedicat de multe ori pe om sa porneasca inainte .In Evul Mediu,de exemplu ,marinarii europeni nu navigau prea departe de sud .Credeau ca daca vor ajunge la mijlocul pamantului ,la ecuator ,vor da de un inel de foc deorice cu cat calatorea mai in sud era tot mai cald .


O astfel de teama i-a impedicat sa exploreze Oceanul Atlantic .O harta intocmita

canva in Evul Mediu avea desenat o corabie care se intorcea in Marea Mediterana

din stramtoarea Gibraltarului .Deasupra erau scrise cuvintele latine :"Non plus ultra ",care inseamna :"Dincolo nu exista nimic ".

Teama de necunoscut i-a impedicat pe exploratori sa traverseze Atlanticul,pana cand Columb si Ponce de Leon au decis sa incerce orizontul.


Poate frica de necunoscut te retine sa nu faci nici un progres spiritual .Te temi ,poate,gandindu-te la ce vor zice vecinii ,in caz ca le vei vorbi despre Domnul Isus Hristos .

Dar nu trebuie sa sa ne fie teama atunci cand facem pasul credintei .Ca si Avram ,care si-a lasat tara stramoseasca pentru o destinatie necunoscuta ,putem

si noi sa invingem nesiguranta increzundu-ne in Dumnezeu .El vede dincolo de necunoscut. -D.C.E.






miercuri, 25 mai 2011

CU TOTI AVEM NEVOIE DE INCURAJARE



Intariti-va unii pe altii,...sa priviti bine pe ceice se ostenesc intre voi ,cari va carmuiesc in Domnul,si care va sfatuiesc. (1Tesaloniceni 5:11-12)


Chuck Swindoll scrie:"Partiile de schi erau intr-o stare perfecta .Am pornit spre prima mea tentativa de a schia cu o atitudine pozitiva ,gandindu-ma:"Voi fi primul om care invata sa schieze fara sa cada".Ai auzit de omul Elefant?


Pe schiuri ,eu sunt omul rinocer .Fara indoiala ca nimeni nu a parcus o partie de schi in mai multe feluri si nici nu a aterizat in mai multe pozitii sau nu a facut mai multe lucru creative in aer inainte de a ateriza.


Cu mine a lucrat ce mai incurajator instructor din lume (da ,am avut un instructor).Nici macar o data nu si-a pierdut cumpatul si nici nu a ras de mine si nu a spus:"Esti absolut imposibil .Ma dau batuta !"


Acea doamna plina de gratie m-a ajutat de infinite ori. A repetat din nou si din nou aceleasi principii de baza - ca si cum nu le-ar mai fi spus niciodata .Deci eram mai rece decat un explorator din Antarctica ,iritabil, nerabdator si sub zapada mai mult decat pe zapada ,ea a continuat sa-mi spuna cuvinte de incurajare .



In acea zi Dumnezeu mi-a oferit o ilustratie de neuitat a valorii pe care o are incurajarea .Daca nu ar fi fost spiritul si cuvintele ei,crede-ma ,in mai putin de o ora mi-as fi pus schiurile in cui si m-as fi intors la cabana pentru a-mi incalzi picioarele la foc.

Ceea ce este adevarat pentru un incepator care ajunge la zapada odata pe an este adevarat si pentru oamenii pe care ii intalim zi de zi .Hartuiti de cerinte si ,incarcati de ingrijorare ,impotriviri si esec ;zdrobiti de deziluzii si invinsi de pacat,ei traiesc undeva intre descurajare si panica.



Cu toti avem nevoie de incurajare ,iar partea frumoasa este aceasta:oricine o poate oferi!

"...sa imbarbatati pe cei desnadajduiti;sa sprijiniti pe cei slabi, sa fiti rabdatori cu toti."(1Tesaloniceni5:14)

luni, 23 mai 2011

"TRECEREA BANCULUI DE NISIP"




"A oprit furtuna, a adus linistea,si valurile s-au potolitDomnul i-a dus la limanul dorit."Psalmul 107 :29-30)

La varsta de 80 de ani, binecunoscutul poet Alfred Tennyson a fost dus de la resedinta lui de vara de la Aldworth ,Anglia,la resedinta lui de iarna pe insula Wight.In timp ce barca trecea strimtorarea ,Tennson a auzit un sunet ca un murmur pe care-l scoteau valurile ce izbeau intr-un banc de nisip intins.El a stiut ca se apropie furtuna ,dar a stiut ca aceasta nu-l va impedica sa traverseze strimtorarea.

Dupa cateva zile ,sanatatea lui Tennyson a inceput sa se deterioreze,si o sora medicala a fost angajata sa stea cu el pe insula .Stand de vorba cu el ,sora i-a spus incet :"Domnule ,ati compus asa de multe poezii minunate ,dar atat de putine imnuri.As dori sa scrieti un imn chiar acum pe patul de boala .Sunt sigura ca-i va ajuta si- va mangaia si pe altii care sufera "

Dimineata urmatoare ,,el i-a inmanat o ciorna spunand :"Am scris cateva versuri in timpul noptii."Poezia a fost plina de scene despre mare si despre sentimente legate de moarte ,sentimente ce au fost trezite in mintea lui de acel "vuiet al marii".Dar mai presus de toate ,el esprima speranta glorioasa de a-L vedea pe Domnul Isus la sfarsitul calatoriei vietii.


Iata cateva versuri: "Stea de asfintit si stea de seara,/Si-o ghemare clara pentru mine!/Sa nu mai fie vuiet ce loveste-n banc,/cand voi inainta in mare./Amurg si glopete de seara ,/si -apoi intuneric,/Caci cu toate ca-n afara granitelor timpului si-a spatiului ma poarta valu-n departare ./Eu sper sa-mi vad Pilotul fata-n fata,cand voi fi traversat aceasta mare".

Moarte pare amenititoare ,dar cei care il iubesc pe Domnul Isus vor fi pilotati in siguranta spre cerul dorit!-H.G.B.






vineri, 20 mai 2011

INCONJURAT CU INDURARE


"Cel ce se increde in Domnul este inconjurat cu indurarea Lui ."(Psalmul 32:10)

Frumoasa rasplata asigurata increderii !Doamne ,fa-mi parte de ea din plin ! Mai mult ca oricare alt suflet ,omul increzator se simte pacatos :dar iata ,harul ii este pregatit .El stie ca nu merita indurarea ;dar ea vine peste el si ii este data din belsug .Doamne ,te rog da-mi harul sa ma incred in Tine !


Priveste ,suflete al meu ,ce corp de garda ti-a fost pregatit !Precum un print este inconjurat de soldatii sai ,tot asa esti tu inconjurat de indurarea Sa. In fata ,in spate ,din toate partile poti vedea aceasta paza a harului .Tu te gasesti chiar la miljoc ,daca ramai in Domnul Isus Hristos.


Ce aer poti respira acolo ,sufletul meu .Asa cum te inconjoara aerul pe care-l respiri ,tot asa te inconjoara dragostea lui Dumnezeu .David zice:"Neprihanitilor ,bucurativa in Domnul si veseliti-va !Scoateti strigate de bucurie ,toti cei cu inima fara prihana !-C.H.SPURGEON


joi, 19 mai 2011

ASTEAPTA AJUTORUL SAU


"Dumnezeu este adapostul si sprijinul nostru,un ajutor care nu lipseste niciodata in nevoi.(Psalmul46:1)

Tu esti abatut ,pentru ca toate posibilitatile ,relatiile ,putertile si darurile personale ,izvoare ale curajului tau si si ale increderii in tine insti ,sunt epuizate.Ei bine ,nu este asa!Poti cauta ajutorul la Altcineva .Sprijinul Sau nu lipseste si puterea Sa este nesfarsita .


El este gata in orice clipa sa te sprijineasca si sa-ti de ajutor .Acest Altcineva este Dumnezeu ,Tatal tau ,plin de dragoste .Intoarce-te spre El cu rugaciune .Ca Tata ,El asteapta cererile tale ,le are in fata Sa si iti trimete izbavirea.


El va hotar ,intelepciunea Sa,sub orice forma se va arata ajutorul Sau .El va fixa si clipa exacta cand acest ajutor va veni.Dar ,oricum ,El te va izbavi ,astfel ca dupa lovitura vei putea spune :Cuvantulsau este "da" si "amin";"oricine cere primeste "


Teama de evenimentele viitoare te apasa. Domnul Iti spune :"Voi fi cu tine in toate zilele ".Zilele cu greutati nu vor lipsi ,dar atunci El va fi mai aproape de tine ca oricand .Incercarea va fi de sapte ori mai grea ,dar ajutorul Lui va fi si el tot atat de marit .Cand creste necazul ,Dumnezeu nu numai ca este mai aproape ,dar lucreaza mai mult ,prin harul Sau. Samanta buna.

marți, 17 mai 2011

DUMNEZEU TE ASCULTA:VORBESTE-I




"Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui!Caci cine se apropie de Dumnezeu ,trebuie sa creada ca El este ,si ca rasplateste pe cei cei ce-L cauta(Evrei 11:6)

Cheama-L pe Domnul in incercarile tale,adreseaza-te Lui in necazurile inimii tale ,in remuscarile cugetului tau: El iti va raspunde in mod sigur .Vei experimenta atunci ca El este cu adevarat un Dumnezeu viu ."Tu asculti rugaciunea "-in felul acesta il invoca imparatul David pe Dumnezeu (Psalmul 65:2)

Te-ai rugat lui Dumnezeu ? Nu este vorba de a recita o rugaciune invatata pe dinafara ,ci de a te adresa personal si driect lui Dumnezeu ,pentru a-I cere ajutorul Sau intr-o greutate deosebita ,intr-o boala grava,intr-o primejdie presanta .

Avem un Dumnezeu foarte mare,care face lucruri foarte mari si pentru care nimic nu este prea mic din ceea ce il intereseaza pe aceia care sunt copiii Sai pe pamant .Nu-L vom obosi niciodata .

Un copilas care are incredere in tatal sau nu se va teme ca il deranjeaza cand il roaga sa-i raspunda la multele sale intrebari

Sa cautam ajutorul si harul lui Dumnezeu ,rugandu-ne si fiind siguri ca El ne asculta fara conditie !Sa-I vorbim de nevoile si de ingrijorarile noastre ;sa nu asteptam pana maine pentru a avea aceasta partasie cu El,sa ne adresam lui Dumnezeu chiar astazi .

"Cheama-Ma in ziua necazului :Eu te izbavi ,iar tu Ma vei proslavi(Psalmul 50:15)"Ma va chema si ii voi raspunde ,voi fi cu el in strimtorare."(Pasalmul 91:15)"-din Samanta buna

miercuri, 11 mai 2011

SA UMBLAM IN LUMINA


"Tot asa sa lumineze si lumina voastra in inaintea oamenilor ,ca ei sa vada faptele voastre bune ,si sa slaveasca pe Tatal vostru ,care este inceruri. (Matei 5-16)

Un prieten a povestit o intamplare care s-a petrecut pe un vapor ,pe mare .Fiind furtuna mare s-a intors in cabina .Deodata aude un glas :"Un om peste bord!"Prietenul meu a alergat spre punte dar si-a pus problema daca ar putea sa fie de folos sau devine o piedica .


Era tare preocupat cu ce-ar putea ajuta .Ochii lui s-au oprit la o lampa .A luat-o si a pus-o la fereastra cabinei ,fara sa inteleaga rostul acestei lucrari.Dupa putin timp a auzit voci pline de bucurie :"Este salvat ."

A doua zi a aflat ca lumina de lampa care a pus-o in fereastra a ajutat pe cel ce se zbatea cu valurile sa vada si sa apuce colacul de salvare care i-a fost aruncat.


O,de-ar lumina fiecare credincios in jurul lui!Chiar daca slujba pe care o facem pentru El pare neinsemnata ,Domnul o poate folosi pentru mantuirea altora.

In purtarea noastra sa aratam limpede si simplu ca noi avem lumina IN Domnul.


Un vestitor al Evangheliei privea intr-o zi la un scluptor care cu un ciocan si cu o dalta pe care manuia cu multa maiestrie ,modela din piatra o statuie .

-Ah,zise credinciosul ,cat as dori sa pot da cu aceesi usurinta ,sa dau viata inimilor de piatra

Scluptorul ii raspunse :Vei putea ,cand vei lucra asa cum lucrez eu :in genunchi.


Aceste doua intamplari vorbesc mult inimilor noastre .Fiecare poate sa lumineze in jurul sau lumina cea sfanta a Evangheliei ,chiar daca acest lucru se face de multe ori fara vorbe ,sa stam inaintea Domnului si sa-L rugam pe El sa ne invete cand sa vorbim si cand sa tacem.

marți, 10 mai 2011

STAI LINISTIT SI INCREDE-TE IN DOMNUL




"Si sunt incredintat ca El are putere sa pazeasca ce i-am incredintat pina in ziua aceea . (2Timotei i:12)

Stonewall Jackson traversa impreuna cu sora sa un torent nesigur chiar sub cascada Niagara .Torentul invartea si lovea barca atat de puternic ,incat femeia era ingrozita .

Jackson i-a strans bratul puternic si ,intorcandu-se catre unul din cei ce vislea ,a spus:"Cat de des treceti raul in aceasta portiune ?" "trecem continuu in fiecare zi ,de 12 ani". "Ati avut vreodata accidente ?" 'Nu , domnule,niciunul!" "Nu v-at rasturnat niciodata ,nu s-a inecat nimeni?'nu nimic de felul acesta !"


Intorcandu-se spre sora sa Jackson i-a spus cu incredere:"Ai auzit ce-a spus marinarul .Daca nu poti vasli tu mai bine ca el ,atunci stai linistita si increde-te in el asa cum fac eu .

Crestinii care au tulburari spirutuale au nevoie sa auda cuvinte de incurajare similare ,in timp ce sunt loviti din toate partile de valul indoielilor si al nesigurantei .Domnul Isus nu a pierdut nici un suflet ca I-a fost incredintat .


Suntem in siguranta sub protectia dragostei lui Dumnezeu ,la adapost pentru eternitate prin harul Sau .Daca Domnul Isus este Salvatorul nostru ,vom ajunge la tarm ,indiferent cat de mica ne este credinta sau cat de infuriate vor fi valurile indoielilor si ale necazurilor .

Salvarea noastra cade in responsabilitatea Sa.Responsabilitatea noastra este sa ne incredem in El si sa-L ascultam.Dumnezeu a inceput aceasta lucrare buna si a promis ca "o va ispravi pana in ziua lui Isus Hristos"(Filipeni 1:6)


Aceasta ii da copilului care se increde in Dumnezeu o pace care dainuie ,precum si siguranta ca va ajunge cu bine in portul ceresc .Pune-ti toata increderea in El .El te va pazi acum si in eternitate .-H.G.B.







duminică, 8 mai 2011

NU VA INGRIJORATI





"De aceea va spun:Nu va ingrijorati de viata voastra ,gandindu-va ce veti manca ,sau ce veti bea ;nici de trupul vostru ,gandindu-va cu ce va veti imbraca.

Oare nu este viata mai mult decat hrana,si trupul mai mult decat imbracamintea? (Matei 6:25)

Ca si crestini ,nu trebuie sa ne ingrijoram .Cu toate acestea ,ingrijorarea este unul dintre acele lucruri de care ne facem cu totii vinovati.Adeseori ne interesam de probleme care n-ar trebui sa ne preocupe .



Am citit undeva ca exista doua lucruri de care nu ar trebui sa ne ingrijoram niciodata .In primul rand ,nu trebuie sa ne ingrijoram de lucrurile pe care nu putem domina .Increditandu-le in mana Domnului in rugaciune ,ar trebui sa le lasam pe seama Lui .in al doilea rand ,n-ar trebui sa ne ingrijoram de lucrurile pe care le putem domina .Ar trebui sa incetam a ne mai ingrijora si ar trebui sa facem ce trebuie cu ele.



Hudson Taylor ,misionarul in china si fondatorul organizatiei misionare Overseas Missionary Fellowship ,a da un sfat intelept :"Sa renuntam la munca noastra ,la planurile noastre ,la noi insine,la viata noastra,la cei dragi ,la influienta pe care o aveam ,la totul si sa le lasam in mana lui Dumnezeu ;si apoi ,dupa ce l-am dat totul Lui ,nu ne va mai ramane nimic de care sa ne ingrijoram ."

Ar trebui sa evitam ingrijorarea ,nu numai pentru suferintele pe care le provoaca ,dar mai ales ca il necinstim pe Domnul .Pentru un copil al lui Dumnezeu ,a se ingrijora inseamna ca el se indoieste de Tatal sau ceresc -si aceasta este o insulta la adresa Sa. El merita toata increderea noastra .

Punandu-ne increderea ferma in Dumnezeu si in promisiunile Sale ne va ajuta in viata.


vineri, 6 mai 2011

DARUIESTE LUI DUMNEZEU CU BUCURIE





"Fiecare sa dea dupa cum a hotarat in inima lui :nu cu parere de rau sau de sila,caci pe cine da cu multumire ii iubeste Dumnezeu . ( 2Corinteni 9:7)


Un predicator facea apel pentru colecta in fata unei unei adunari mari.A cerut oamenilor sa vina cu darurile lor in fata bisericii intr-un act al vointei si bucuriei .Multi au venit in fata pentru a-si prezenta darurile.



Printe ei ,o adolescenta schioapa s-a aliniat schiopatand pe la sfarsitului randului

Scotandu-si ceasul de la mana ,l-a pus pe masa de langa podimul amvonului ,dupacare s-a indreptat spre banca.

Cand serviciul s-a terminat ,unul dintre usier a fost trimis s-o conduca in biroul unde predicatorul dorea sa stea de vorba cu ea.El a spus:"draga mea,am vazut ceea ce ai facut in seara aceasta. A fost minunat .Dar raspunsul oamenilor a fost generos ,ca am primit mai mult decat trebuie pentru nevoile noastre .Nu ma simt bine sa pastram ceasul tau atat de pretios si as vrea sa-l iei inapoi."



Acest fapt a suprins-o pe fata ,care a clatinat vehement din cap a refuz .cu o privire plina de repros in ochi ,ea a spus:Frate pastor ,dumneavoastra nu intelegeti .Ceasul nu vi l-am dat dumneavoastra sau bisericii ,ci l-am dat Domnului."

Cuvantul lui Dumnezeu ii invata pe credinciosi sa dea ,nu cu parere de rau si nici de sila ,caci pe cine da cu bucurie il iubeste Dumnezeu ."Sufletul binefacator va fi saturat ,si cel ce uda pe altii va fi udat si el,"-D.C.E.




miercuri, 4 mai 2011

CE TE COSTA ?


"Caci erati ca niste oi ratacite .Dar v-ati intors la Pastorul ...sufletelor voastre .(1Petru 2;25)

Cand era tanar casatorit ,Arthur Schirmer si-a petrecut mult timp frecventand balurile,pariind la cursele de cai ,angajanduse in multe alte activitati in care isi gasea placerea .Desi stia o multime de lucruri despre Blibie ,nu-L cunostea pe Domnul Isus ca Salvator.


Simtea ca a fi crestin inseamna o piedica in calea bogatiilor si placerilor .Intr-o zi,Jean ,singurul lui copil ,mandria vietii sale ,a devenit crestina .Cu multa fidelitate depunea marturie inaintea parintilor ei si,dupa cativa ani ,au fost de acord ca intr-o zi sa mearga la o evanghelizare.Acolo ,Arthur si sotia lui ,Audrey ,L-au primit amandoi pe Domnul Isus ca Salvator.


Timpul trecea si nu se vedea nici un semn de crestere spirituala inviata lor .Trista din cauza ca parintii ei nu se mai maturizau in Domnul Isus Hristos ,fiica lor,acum in varsta de 21 de ani ,a cerut unui grup de tinere femei sa i se alature in rugaciune pentru parintii ei .Ea a spus:"Doamne ,asculta-mi rugaciunea ,nu are importanta cat m-ar costa si ce sacrificiu personal trebuie sa fac!"


La doua zile dupa aceea ,Domnul a raspuns la rugaciunea ei:Afost luata de un vartej in timp ce inota si s-a inecat .

Privind in urma ,tatal ei scrie:"Mi-am revizuit viata stearpa si am strigat la Domnul cu lacrami de pocainta :


O,Doamne in toti acesti ani mi-am condus singur viata si am facut o ruina din ea.

Acum vreau ca Tu sa preiei conducerea!"Pana atunci ,Arthur si sotia lui nu si-au schimbat viata .Au fost apoi folositi in mod minunat de Dumnezeu -Dar ,vai cu ce pret!

Cat te va costa ,omule care te pretinzi crestin si traiesti o viata lumeasca ,ca sa te predai cu totul Domnului Isus?-H.G.B.

marți, 3 mai 2011

TAIE-TI LEMNELE SINGUR


"Cauta sa te infatisezi inaintea lui Dumnezeu ca un om incercat (2Timotei 2:15)

"Cuvantul Tau este o candela pentru picioarele mele,si o lumina pe cararea mea (Pasalmul 119:105"

Studiul Cuvantului lui Dumnezeu care aduce cele mai mari benificii cere rabdare si perseverenta, dar rezultatele merita efortul. A.B.Simpson a spus: "Dumnezeu a ascuns fiecare lucru pretios in asa fel, incat este rasplata celui rabdator, si premiul celui harnic, dar o dezamagire pentru sufletul lenes.


Castana este ascunsa intr-o coaja cu tepi; perla este inmormantata adanc sub valurile inspumegate ale oceanului; aurul este incarcerat in pantecul stancos al muntilor; giuvarele se gasesc numai dupa ce spargi stanca din jurul lor; solul da recolte ca o rasplata fermierului harnic. Tot astfel si adevarul lui Dumnezeu trebuie cautat cu toata seriozitatea."


Se crede ca Henry Ford a spus, " Taie-ti singur lemnele si te vei incalzi de doua ori. " Ceea ce a vrut sa spuna este ca atunci cand omul isi taie singur lemnele de foc nu numai ca se va bucura de caldura focului, arzandule in camin, dar se va incalzi in urma efortului fizic depus in exercitiul munci sale.


Daca doresti sa te bucuri cu adevarat de Biblie, ar trebui sa-ti " tai singur lemnele ", studiind lucrurile pentru tine insuti. Cerceteaza concordanta, cauta intelesul cuvintelor cheie, si cere-I lui Dumnezeu sa-ti arate cum se aplica in viata pasajele la care meditezi. Adevarul descoperit in Cuvantul lui Dumnezeu de tine insuti va avea o savoare si o prospetime noua .

Ai incercat "sa-ti tai singur lemnele" ? -H.G.B.

luni, 2 mai 2011

NU-TI PIERDE PACEA




"Dumnezeul rabdari si al mingiierii sa va faca sa aveti aceleasi simtiminte ,uni fata de altii,dupa pilda lui Hristos Isus; " (Romani 15:5)

Un bine-cunoscut invatator biblic spune:"Putem umbla in pace doar daca suntem dispusi sa ne adaptam si sa ne ajustam la oameni si imprejurari.Cand traim in "modul exploziv "nu era seara in care unul dintre copiisa nu verse ceva pe masa ...si nu era seara in care sa nu fac crize .


Intr-o seara ma aflam sub masa pentru ca laptele ajunsese in crapatura din miljoc si se scurgea acolo ...Copiii erau suparati si cineva m-a lovit in cap, fapt care m-a enervat si mai tare. Stiam ca a fost un accident ... dar cumva lucrul acesta nu mai conta ... Apoi Duhul Sfant mi-a vorbit chiar acolo sub masa :"Odata ce laptele s-a varsat oricat de tare te-ai enerva nu vei putea face ca laptele sa se mai urce inapoi pe masa si sa intre in pahar .

Trebuie sa inveti sa mergi cu valul.

Domnul Isus a spus: "Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante." Cu alte cuvinte, invata sa iti controlezi reactiile. Nu-ti mai pierde pacea din orice lucru marunt care nu merge prea bine in viata ta. Cand nu mai poti face nimic intr-o situatie. Invata sa renunti si pastreaza-ti bucuria .


Roaga-L pe Dumnezeu sa te ajute sa treci cu repeziciune peste micile ofense si iritari ale vietii, fie ca este vorba de un pahar de lapte varsat, fie de cineva care ti-a ranit sentimentele. Cand vei pune la fel de multa energie in "calmare "cat vei pune in "clocotire si fierbere "si in incercarea de a controla orice rezultat posibil, vei descoperi ca pacea lui Dumnezeu "care intrece orice pricepere (Filipeni 4:7)". Va incepe sa-iti umple inima si caminul.


duminică, 1 mai 2011

DOMNUL DA INTELEPCIUNE;


"Mai buna este intelepciunea de car taria !"Totus intelepciunea saracului este dipretuita,si nimeni nu-l asculta. (Eclesiastul 9:16)

Intelepciunea face pe om rabdator,si este o cinste pentu el sa uite greselile .

(Proverbe 19;11)

Intr-o fabula se spune: ca un leu,fiind ostenitde atata alergare,s-a culcat la umbra unui copac.Un soarece ce se plimba de colo pana colo ,incepu deodata sa alerge pe spinarea leului.Desteptandu-se leul il prinse pe soarece si ii zise:"Cat e campul de mare,numai pe spatele meu ti-aigasit loc de alergare?Ei acum ,ce vrei?


Atunci sarmanul soarece a raspuns cu un glas umul:O,prea puternice leu ,recunosc ca am gresit .Te rog ,iarta-ma caci aceasta va fi cea dantai si cea din urma gresala fata de leu.Si apoi ce lauda va fi pentru un leu ca a omorat un soarice ?

Razand leul l-a slobozit pe soarece .Dupa cateva zile ,leul se prinnse intr-o plasa mare .Pe care vanatorii au intins-o ca pe o capcana .Neputand scapa nici cum din ea ,leul incepu sa racneasca .

Auzind racnetul ,soarecele alerga si recunoscand in capcana pe binefacatorul sau ,incepu a roade sforile plasei una dupa alta pana cand leul a fost eliberat .


Atunci leul zise:"Cine ar fi zis vreodata ca un soarece poate elibera un leu?

Intelepciunea poate parea mica in ochii celor puternici

Dar intelepciunea s-a dovedit mai buna decat taria ,

Sa ne apreciem valorile lucrurilor mici in raport cu puterea ,caci la izbanda ajungi numai prin intelepciune.