~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 22 aprilie 2010

CHEI BIBLICE PENTRU O VIATA DE SUCCES

"Darurile unui om ii fac loc..."(Proverbe 18 :16)
Lucrurile cu care esti inzestrat te vor face remarcat ,te vor separa de restul lumii si iti vor oferi un nou start in noi directii .Dar avantajul va dura doar un timp .Compozitorul Irving Berlin a inteles acest adevar cand a spus:

"Cel mai greu lucru in privinta succesului este ca trebuie sa continui sa fii un succes .Talentul e doar punctul de plecare intr-o afacere. Trebuie sa iti perfectionezi mereu talentul ."

"Nu te poti opri la abilitatile tale .daca incerci sa improvizezi ,alti te vor depasi in curand.Un mare autor afirma ca "Talentul este mai eftin decat sarea in bucatarie .Lucru care il separa pe cel talentat de cel care are succes este munca asidua ."

O mare parte din aceasta munca se desfasoara in caracterul tau si in lumea ta personala .Nu ai cunoscut oameni care ar fi trebuit sa intre in top dar nu a fost asa? Aveau tot talentul de care aveau nevoie ,dar nu a avut succes .Talentul i-a facut remarcati ,dar lipsa lor de integritate i-a trecut in umbra .

Prieteni lor ,familia,antrenorii si sefii le-au observat inzestrarea ,dar s-au intrebat de ce au continuat sa nu se ridice la asteptarile lor .Talentul le-a deschis o usa ,dar alegerile lor gresite le-a inchis-o.

Sa ne uitam la talentul lui Neemia .El a rezidit Ierusalimul in mai putin de doua luni ;o realizare uimitoare !Dar sa ne uitam acum la caracterul lui Neemia .Fiindca unii din tovarasii sai au profitat imprumutand bani cu dobanda foarte mare pe care oamenii nu o puteau restitui,el a spus:

"Ce faceti voi nu este bine ..."(Neemia 5:9)Apoi el a anuntat :Eu n-am facut asa din frica de Dumnezeu ...Ba ,mai mult am lucrat la dregerea zidului acestuia(Neemia 5:15-16) Doresti sa-ti dezvolti caracterul ?Calca pe urmele lui Neemia !

Preluat din Cuvantul lui Dumnezeu
meditatii zilnice

sâmbătă, 17 aprilie 2010

REGULI DE STAPANIRE A MANIEI

"Fiecare dintre voi sa spuna aproapelui sau adevarul,"(Efeseni 4:25)

Apostolul pavel scrie :"Maniati-va si nu pacatuiti "(Efeseni 4:26)Ce semnifica aceste cuvinte ale lui Apostolul Pavel ?Nu lasa mania ta sa ajunga in punctul de a fi daunatoare Nu-ti folosi cuvintele ca pe o arma sau ca pe un mecanism de control .

Este bine sa-ti exprimi emotiile intr-un mod sanatos ,dar tinele in frau .scopul tau trebuie sa fie rezolvare a problmei si intarirea relatiei ,nu "reducere la tacere"Si ranirea celeilalte persoane .Este usor oare ?Nu :Ai nevoie de o doza puternica de bunatate .

Cuvintele aruncate in gluma ,pline de sarcasm ,evlavie propie sau "indignare evlavioasa " ii ranesc pe oameni,uneori pentru totdeauna ".Limba stricata zdrobeste sufletul "(Proverbe 15;4 )"Duhul doborat de intristare ,cine -l va ridica ?"(Proverbe 18:14)"Moartea si viata sunt in puterea limbii oricine o iubeste ,ii va manca roadele "(Proverbe 18:21)

Cuvintele pline de manie ,odata dezlantuite ,pot ,aluneca pana in fundul maruntaielor "(Proverbe 26:22)Cuvintele tale pot trai in inima si amintirea cuiva si-l pot insoti pana la moarte .Noi spunem "piatra poate sa -mi distruga trupul ,dar vorbele nu ma vor distruge niciodata ",dar nu este adevarat .

Un om poate muri dintr-un duh zdrobit ,iar cel care a rostit cuvintele acele poate trai cu regretul raului pe care l-a facut fara a mai avea sansa de a-l repara .Pe de alta parte ,mania tinuta in frau nu este pacat de care trebuie sa ne pocaim .

Asa ca invata sa faci diferenta intre manie pe care o simti si cuvintele pe care le rostesti .Mania studiata cu atentie poate revela o informatie importanta despre schimbarile care trebuie facute .

Concentreaza-ti atentia asupra acestui fapt si cerei lui Dumnezeu sa-ti arate ce trebuie schimbat la ceilalti ,dar si tie!

Preluat din cuvantul lui Dumnezeu
meditatii zilnice

vineri, 16 aprilie 2010

CUM SA IESI DIN FURTUNA

"Totus in toate aceste lucruri noi suntem mai mult decat biruitori ."(Romani 8:37)

Haideti sa vedem astazi cum putem sa iesi dintr-o furtuna fara sa pierdem totul .
a)Pregateste -te pentru furtuna inainte sa ajungi in ea!Omul intelept si-a zidit casa pe stanca fiindca credea in furtuni (Matei 7:24).Este imposibil sa treci prin viata fara sa dai de ele .

De unde am ramas oare cu ideea ca nu vom avea probleme ?"Caci cu privire la Hristos voua vi s-a dat harul nu numai sa credeti in el ,ci sa si patimiti pentru El (Filipeni 1:29). Aceasta inseamna lupta nu confort !

b)Fii calm !Panica ucide mai multi piloti decat vremea rea fiindca le intuneca capacitatea de a gandi limpede .In timpul unei furtuni , Domnul Isus le-a spus ucenicilor :"Indrazniti ,Eu sunt ,nu va temeti !"(Marcu 6:50)

Atinteste-tiprivirea asupra Domnului Isus si nu te uita in alta parte teama te va rani mai mult decat imprejurarile .Apostolul Pavel a stiut ca planul lui Dumnezeu va prevala intodeauna ,asa ca a spus :"linistiti- va caci am incredre in Dumnezeu
ca se va intampla asa cum mi s-a spus "Faptele Apostolilor 27:25)

c)Nu-ti abandona niciodata telul !Ei si-au aruncat peste bord incarcatura ,telul calatoriei lor.Nu fa la fel !Nu abandona niciodata scopul pentru care te-a chemat Dumnezeu ,caci acasta te va sprijini in vremurile grele .

Mai tarziu Apostolul Pavel a scris :"stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu,si anume ,spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau"(Romani8:28) El este inca in control .Ridicate si spune :In toate aceste lucruri noi suntem mai mult decat biruitori ".
Preluat din Cuvantul lui Dumnezeu
meditatii zilnice

joi, 15 aprilie 2010

CUM SA EVITAM NAUFRAGIUL

"Ma vei calauzi cu sfatul Tau"(Psalmul 73 :24)
Viata ta este o calatorie .Daca doresti sa eviti naufragiul ,citeste Faptele (Apostolilor 27:12 )si observa urmatoarele lucruri:

1)Ei au fost nemultumiti de locul unde se aflau ."Fiindca limanul nu era bun de iernat ,cei mai multi au fost de parere sa plece cu corabia de acolo"Dumnezeu nu ne calauzeste prin nemultumirie sau prin opini diferite ,El ne calauzeste prin Duhul Sau .Cand lucrurile se inrautatesc suntem chemati sa le invingem ,nu sa scapam de ele.

2)Ei au fost nerabdatori sa ajunga la destinatie .Nu exista niciun verset in Biblie care sa ne spuna sa ne grabim sau il vom pierde pe Dumnezeu !In pustie ,poporul Israel a invatat ca atunci cand se misca norul se putea misca si ei ;cand norul se oprea ,ramanea pe loc si il asteptau pe Dumnezeu.

3)Nu au reusit sa tina seama de Cuvantul lui Dumnezeu ."Sutasul a ascultat mai mult de carmaci si de stapanul corabiei decat de vorbele lui Pavel "(Fapte 27:11).
Ai grija ,cauta atent si vei gasi pe cineva a carui opinie iti confirma ceea ce doresti sa faci .Iar aceasta te va duce la necaz .

4)S-au uitat la imprejurari in loc sa priveasca la calauzirea lui Dumnezeu .Incepuse sa sufle un vant uscat de miaza zi ,si ,ca unii care se credeau stapani pe tinta ,au ridicat ancorele ...Dar nu dupa multa vreme ,s-a dezlantuit asupra insulei un vant vurtunis ...Corabia a fost luat de de el ...(Fapte 27:13- 15)

Ideea potrivit careia circumnstantele vor fi totdeauna in concordanta cu calauzirea lui Dumnezeu nu este dupa Scriptura .Uneori Dumnezeu te duce prin pustie .Nu te va duce nicaieri unde sa nu fie nevoie de ajutorul si purtarea Lui de grija .

Daca poti ajunge acolo fara ajutorul Lui,atunci nu El te-a trimis .Asa ca daca doresti sa eviti naufragiile cere-Ilui Dumnezeu sa-ti arate calea cea mai buna ,cum este totdeauna calea Sa!

Preluat din Cuvantul lui Dumnezeu
medittatii zilnice

luni, 12 aprilie 2010

PRIMIRE !

"Iata Eu stau la usa si bat .Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa,voi cina cu el ,si el cu Mine."(Apocalipsa 3:20)

Tarul Rusiei ,Petru cel Mare (1682-1725)era un om care isi iubea poporul si de aceea i-a facut mult bine .Ca sa cunoasca necazurile poporului ,se spune ca avea obiceiul sa se imbrace in haine de taran si sa mearga prin sate .

Intr-o zi a vizitat satele din jurul Moscovei intreband pe la case daca poate fi primit peste noapte. Oamenii insa l-au refuzat .Tarziu in noapte a ajuns la o casuta de tarani si a batut la usa .Taranul a fost prietenos si la servit cu o cina buna ,apoi l-a invitat sa doarma in casa lui .

Oaspetele a plecat de dimineata spre treburile lui .Dupa masa a venit o caleasca imparateasca avand tot felul de daruri si s-a oprit la casa taranului .Astfel ,sarmanul taran deveni bogat .pentru ca il primise pe Tar ,a fost rasplatit .

Aceasta ne aminteste de Fiul lui Dumnezeu .El S-a facut sarac ,S-a smerit ,a murit de buna voie pe cruce pentru pacatele noastre ,a inviat si a devenit Salvatorul tuturor celor care il primesc in "casuta "inimii lor .El bate la orice usa ,iar cine ii deschide este rasplatit cu comorile cerului .
Aceasta fila de calindar este o bataie la usa inimi tale ,cititorule !deschide chiar acum!

Samanta buna

luni, 5 aprilie 2010

RASCUMPRATORUL MEU TRAIESTE

"Nu va temeti ;caci stiu ca voi cautati pe Isus,care a fost rastignit .Nu este aici ;a inviat ,dupa cum zisese .Veniti de vedeti locul unde zacea Domnul;(Matei 28:5-6)

Domnul nostru a inviat dintre cei morti si traieste vesnic .Noi nu cerem nimanui sa se increada intr-un Hristoe mort ,ci untr-unul care ,desi a murit pentru pacatele noastre ,a inviat pentru indreptatirea noastra .

Te poti indrepta de indata spre Isus, ca spre un prieten viu si prezent .El nu e o simpla amintire .El traieste spre a-Si duce la bun sfarsit opera pentru care Si-a dat viata .El miljoceste la dreapta Tatalui pentru cei pacatosi.

De ,aceea El e instare sa mantuiasca in chip deplin pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El
Apropiete-te deci si incearca pe acest Mantuitor viu,daca nu ai facut-o pana acum .Acest Isus a fost inviat la o putere si glorie deosebita .

Tatal I-a dat toata puterea in cer si pe pamant si El o exercita ca sa-Si duca la capat lucrarea harului Sau .Asculta ce marturisesc Petru si ceilalti apostoli inaintea marelui preot si a Soborului :"Dumnezeul parintilor nostri a inviat pe isus ,pe care voi L-ati omorat atarndu-l pe lemn .Pe acest Isus ,Dumnezeu L-a inaltat cu puterea Lui ,si L-a facut Domn si Mantuitor ,ca sa de lui Israel pocainta si iertarea pacatelor .(Faptele Apostolilor 5:3031)

Gloria care inconjoara pe Domnul inviat ar trebui sa insufle speranta in inima oricarui credincios .El este marele si unicul Mantuitor al lumii.El este Rascumparatorul incoronat al oamenilor ,El are putere de viata si de moarte asupra fiecarui suflet omenesc .

Tatal a pus pe toti oamenii sub guvernamantul de miljocire al Fiului ,asa ca El poate da viata .El deschide si nimenea nu inchide .La cuvantul Lui sufletul care e legat de pacat si condamnat ,poate fi dezlegat .Domnul Isus are o putere mult mai mare ca sa ne salveze.
Bine a spus poetul:
A-nviat si -n veci traieste
Inaintea Tatalui miljoceste ,
Da-i Lui ,suflete ,cauza ta
nu te indoi de mila Sa.

C.H.SPURGEON

vineri, 2 aprilie 2010

SA DAM LA O PARTE

"Sa dam la o parte orice pedica ...si sa alergam cu staruinta "(Evrei 21:1)
Biblia spune:Nu stiti ca cei ce alearga in locul de alergare ,toti alearga ,dar numai unul capata premiul?Alergati deci in asa fel ca sa capatati premiul ?(1Corinteni 9:24 )In viata ai ocazia de a alerga o singura data ,asa ca alearga ca sa castigi .

Ca sa nu te impedici sau sa-ti pierzi locul ,nu privi in urma ta .Nu putem alerga trecutul ,dar multumim lui Dumnezeu ca putem trage invataturi si-l putem lasa in urma .

Nu te ingrijora la gandul curbei urmatoare concentreaza-te asupra pasului urmator .Daca nu intelegi lucrul acesta se poate intampla sa cazi si sa nu te mai ridici .

Fara sa-ti dai seama inapoia ta vor exista mai multe curbe decat inainta ta ,asa ca priveste fiecare pas ca fiind importand :"sa dam la o parte orice pedica ,si pacatul care ne infasoara asa de lesne ,si sa alergam cu staruinta in alergarea care ne sta inainte ."

Multi dintre noi ducem poverile si ne ingrijoram de lucruri pe care oameni mai in varsta si mai intelepti le considera lipsite de insemnatate .Ne irosim puterile stingand incendii care daca le-am in pace s-ar stinge singure .

Timpul este resursa ta cea mai de pret .Economiseste-l si astfel bunurile tale de pret vor creste ,iar datoriile tale vor scadea . Scapa de bagajul vechilor relatii ,temerile inutile si indatorarilor false fata de cei care cauta sa te manipuleze.

Si asa sunt destule incercari in viata ta ;de ce sa le mai suporti si pe cele pe care
care le poti da de o parte ?Cand orbul Bartimeu a aflat ca Isus este in cetate ,si-a aruncat haina de pe el ca sa nu-l impedice si a alergat spre El iar credinta lui a fost rasplatita "Indata orbul si-a capatat vederea ,si a mers pe drum dupa Isus "(Marcu 10:52)
Astazi da de o parte povara ta si alearga !
Preluat din Cuvantul lui Dumnezeu
meditatii zilnice

joi, 1 aprilie 2010

CE SEMENI ACEEA CULEGI

"Sa nu obosim in facerea binelui ;caci la vremea potrivita ,vom secera ,daca nu vom cadea de oboseala.(Galateni 6:9)

Numele Corrie Ten Boom este este foarte cunoscut in cercurile crestine,dar putini au auzut de nepotul ei .Peter ,care a fost si el un instrument in salvarea evreilor din persecutiea nazista .Cand patriotii olandezi au auzit ca trupele SS trimit orfani evrei in lagarile de concentrare ,ei scotea copii din orfelinate si ii ducea in casa "Ten Boom Hause"pana cand acestia puteau fi dati spre adoptie.

La saisprezece ani ,Peter ,un crestin dedicat i-a sfidat pe nemti dand orga Biserici la maxim si cantand imnul national olandez in timp ce toata adunarea s-a ridicat in picioare si a cantat.

A fost trimis in inchisoare pentru sfidarea lui .Dupa Cel de-al Doilea Razboi Mondial ,el a calatorit in toata lumea purtand acelas mesaj ca cel al matusi sale:"iertarea e ste singurul raspuns la ura ."

Aflat intr-un tur al Israelului ,Peter a suferit un atac de cord si a avut nevoie de operatie .Discutand cu el in seara care a precedat operatia ,cardiologul l-a intrebat :"Sunteti cumva ruda cu familia Ten Boom din Olanda?"Peter a raspuns :"Da e familia mea ".Doctorul a raspuns :"Sunt unul din copilasii pe care i-a salvat familia dumneavoastra ?"

In ziua urmatoare ,omul a carui viata fusese salvata in urma cu patruzeci de ani si-a platit datoria ,salvand viata lui Peter Ten Boom .Biblia spune :"Aruncati painea pe ape ,si dupa multa vreme o vei gasi iarasi !"(Ecliaistul 11-:1)

Ceea ce semeni -bun sau rau -se intoarce la tine .Asa dar ,"Sa nu obosim in facerea binelui ,caci la vremea potrivita ,vom secera ,daca nu vom cadea de oboseala ."

Tine minte ca Dumnezeu nu datoreaza omului nimic si oricat timp ar trece
El isi va orona Cuvantul .
Preluat din Cuvantul lui Dumnezeu
meditatii zilnice