~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 17 aprilie 2010

REGULI DE STAPANIRE A MANIEI

"Fiecare dintre voi sa spuna aproapelui sau adevarul,"(Efeseni 4:25)

Apostolul pavel scrie :"Maniati-va si nu pacatuiti "(Efeseni 4:26)Ce semnifica aceste cuvinte ale lui Apostolul Pavel ?Nu lasa mania ta sa ajunga in punctul de a fi daunatoare Nu-ti folosi cuvintele ca pe o arma sau ca pe un mecanism de control .

Este bine sa-ti exprimi emotiile intr-un mod sanatos ,dar tinele in frau .scopul tau trebuie sa fie rezolvare a problmei si intarirea relatiei ,nu "reducere la tacere"Si ranirea celeilalte persoane .Este usor oare ?Nu :Ai nevoie de o doza puternica de bunatate .

Cuvintele aruncate in gluma ,pline de sarcasm ,evlavie propie sau "indignare evlavioasa " ii ranesc pe oameni,uneori pentru totdeauna ".Limba stricata zdrobeste sufletul "(Proverbe 15;4 )"Duhul doborat de intristare ,cine -l va ridica ?"(Proverbe 18:14)"Moartea si viata sunt in puterea limbii oricine o iubeste ,ii va manca roadele "(Proverbe 18:21)

Cuvintele pline de manie ,odata dezlantuite ,pot ,aluneca pana in fundul maruntaielor "(Proverbe 26:22)Cuvintele tale pot trai in inima si amintirea cuiva si-l pot insoti pana la moarte .Noi spunem "piatra poate sa -mi distruga trupul ,dar vorbele nu ma vor distruge niciodata ",dar nu este adevarat .

Un om poate muri dintr-un duh zdrobit ,iar cel care a rostit cuvintele acele poate trai cu regretul raului pe care l-a facut fara a mai avea sansa de a-l repara .Pe de alta parte ,mania tinuta in frau nu este pacat de care trebuie sa ne pocaim .

Asa ca invata sa faci diferenta intre manie pe care o simti si cuvintele pe care le rostesti .Mania studiata cu atentie poate revela o informatie importanta despre schimbarile care trebuie facute .

Concentreaza-ti atentia asupra acestui fapt si cerei lui Dumnezeu sa-ti arate ce trebuie schimbat la ceilalti ,dar si tie!

Preluat din cuvantul lui Dumnezeu
meditatii zilnice

2 comentarii:

Ellie spunea...

Domnul Isus sa ne ajute sa ridicam pe altii si sa nu rostim cuvinte care ranesc. Foarte frumos este scris...

Speranta spunea...

Domnul Isus poate sa ne ajute sa stapanim vorbirea .El sa ne da har...sa fim o binecvntare pentru cei din jurul nostru.